Το τέλειο φύλλο

Κάθε φύλλο σε ένα Habano είναι Tabaco Negro Cubano - εγγενές κουβανέζικος μαύρος καπνός - κατάγεται άμεσα από τα φυτά που ο Columbus ανακάλυψε για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από πεντακόσια χρόνια.

Δύο διαφορετικές μορφές καλλιέργειας παράγουν τους διαφορετικούς τύπους φύλλων που απαιτούνται. Τα φύλλα wrapper καλλιεργούνται σε αγρούς tapado (σε σκιά) που καλύπτονται από άκρο σε άκρο με πανί μουσελίνας. Τα φύλλα filler και binder καλλιεργούνται στο ύπαιθρο, απολαμβάνοντας το πλήρες όφελος του κουβανέζικου ήλιου. Σε κάθε περίπτωση, τα φύλλα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά σε διαφορετικά επίπεδα του φυτού και κάθε φύλλο ταξινομείται ανάλογα. Κάθε φύλλο έχει το δικό του πεπρωμένο.

Ο αληθινός κουβανέζικος σπόρος

Από τον 16ο αιώνα και μετά, ο καπνός που αναπτύχθηκε φυσικά στην Κούβα αποδείχθηκε αρκετά καλός για να δημιουργήσει μια απαράμιλλη φήμη σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, στις αρχές του 20ου αιώνα στην νέα εποχή της βοτανικής έρευνας, η επιστήμη κατάφερε να φέρει διαφορετικές ποικιλίες σπόρων που χρησιμοποιήθηκαν εκείνη την εποχή για την καλλιέργεια του Tabaco Negro Cubano.

Οι βοτανολόγοι είχαν δύο στόχους. Πρώτα να εντοπίσουν τα χαρακτηριστικά του αρχικού σπόρου που έδωσαν την κλασική κουβανέζικη γεύση και δεύτερον, να βρουν ποικιλίες ανθεκτικές στις πολλές ασθένειες που μαστίζουν τους αγρότες.

Και έτσι το 1907, η ποικιλία γνωστή ως Habanensis γεννήθηκε.

Η ανεξάρτητη έρευνα συνεχίστηκε μέχρι το 1937 και η βιομηχανία ίδρυσε τον πρώτο Πειραματικό Ερευνητικό Σταθμό στο San Juan y Martinez.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, παρουσιάστηκε μια βελτιωμένη ποικιλία σπόρων με την ονομασία Criollo και αυτό παραμένει η βάση όλων των σπόρων που επιτρέπονται για την καλλιέργεια καπνού Habano.

Λίγο αργότερα, το ίδιο το Criollo αναπτύχθηκε για να δημιουργήσει μια ποικιλία που ονομάζεται Corojo, που καλλιεργείται ειδικά για την καλλιέργεια φύλλων wrapper και πήρε το όνομά της από τη διάσημη φυτεία όπου δοκιμάστηκε.

Από τότε εισήχθησαν νέες νέες ποικιλίες για την καταπολέμηση παρασίτων και ασθενειών, καθώς και προβλήματα όπως οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Σήμερα, οι περιοχές καπνού της Κούβας εξυπηρετούνται από το Ινστιτούτο de Investigaciones Del Tabaco (Ινστιτούτο Ερευνών Καπνού) με τους τέσσερις πειραματικούς ερευνητικούς σταθμούς του, οι οποίοι ελέγχουν μαζί όλους τους σπόρους που σπέρνουν οι αγρότες.

Ένα από τα πρόσφατα επιτεύγματα του Ερευνητικού Ινστιτούτου ήταν η περαιτέρω βελτίωση της οικολογικής ανάπτυξης των φυτών, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο του καπνού.

Η έρευνα συνεχίζει να διατηρεί και να τελειοποιεί την ουσία του μοναδικού αληθινού κουβανέζικου σπόρου – Tabaco Negro Cubano.

Η Phoenicia Fereos Hellas S.A. (PFH S.A.) δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά καπνικών προϊόντων από το 2007. Εισάγει και διανέμει εκλεκτά προϊόντα καπνού με έμφαση στα χειροποίητα πούρα.

Αποτελεί τον αποκλειστικό και επίσημο διανομέα των Κουβανέζικων πούρων της Habanos που θεωρούνται από τους απανταχού cigar afficionados ό,τι πιο εκλεκτό στον κόσμο των πούρων.

Για να συνεχίσετε την πλοήγηση στον ιστότοπο
πρέπει να είστε άνω των 18 ετών.