Ο παράδεισος του καπνού

Πουθενά στον κόσμο δεν καλλιεργείται καπνός καλύτερα από την Κούβα. Αλλά ακόμη και εδώ, μόνο μερικές επιλεγμένες φυτείες του Vegas κρίνονται αρκετά καλές για να καλλιεργήσουν τον καπνό για ένα Habanos.

Όπως ένα υπέροχο κρασί ορίζεται από τον αμπελώνα του, έτσι ο χαρακτήρας ενός Habano συνδέεται στενά με τη γη όπου μεγαλώνει ο καπνός.

Η επιλογή είναι μια αρχή που διατρέχει όλα τα στάδια της παραγωγής ενός φύλλου Habano και από εκεί ξεκινά.

 

Οι τοποθεσίες όπου μπορεί να καλλιεργηθεί καπνός για το Habanos, είναι αυστηρά περιορισμένες και ορίζονται σε καθορισμένες περιοχές, ζώνες και περιοχές της Κούβας και εντός αυτών των περιοχών σε έναν μικρό μόνο αριθμό φυτειών με το δικό τους ιδιαίτερο στυλ καλλιέργειας.

Αυτά είναι τα λεγόμενα Vegas de Primera που κατατάσσονται πάνω από όλα τα άλλα για την εξαιρετική ποιότητα του εδάφους και του μικροκλίματός τους, και τον υψηλό βαθμό δεξιοτήτων που χρησιμοποιείται στην παραγωγή της καλλιέργειάς τους.

Τόσο σημαντικές είναι πολλές από αυτές τις περιοχές, ζώνες και περιοχές στην παραγωγή ενός Habano που απολαμβάνουν ένα ειδικό καθεστώς ως Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (D.O.P). Θα βρείτε το καθένα σημειωμένο με αστερίσκο στο κείμενο.

  1. PINAR DEL RIO *

Όνομα της επαρχίας που αγκαλιάζει όλες τις σημαντικές αναπτυσσόμενες ζώνες στα δυτικά της Κούβας και το όνομα της επαρχιακής πρωτεύουσας. Δίνει επίσης το όνομά της σε μια περιοχή καπνού που προστατεύεται ως ονομασία προέλευσης και στην οποία υπάρχουν αρκετές ζώνες καπνού, όπως Vuelta Abajo * και Semi Vuelta, και περιοχές όπως το San Juan y Martínez * και το San Luis *.

VUELTA ABAJO *

Η καλύτερη γη καλλιέργειας καπνού στον κόσμο. Το Vuelta Abajo * είναι η κύρια πηγή καπνού για την Habanos, και η μόνη ζώνη που αναπτύσσει όλους τους τύπους φύλλων: wrapperm, filler and binders. Πράγματι, όλα τα καπνά fillers και binders για το Long Filler Habanos προέρχονται από αυτήν την προνομιακή ζώνη. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Vuelta Abajo  είναι Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Αλλά ακόμη και εδώ λιγότερο από το ένα τέταρτο της καλλιέργειας καπνού απολαμβάνει το καθεστώς Vegas de Primera που απαιτείται για την καλλιέργεια καπνού για την Habanos.

San Luis *: Μικρή πόλη στο επίκεντρο της κουβανέζικης καλλιέργειας καπνού, γνωστή κυρίως για την καλλιέργεια φύλλων wrapper. Ως περιοχή που βρίσκεται στη ζώνη Vuelta Abajo *, είναι και αυτή Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Εδώ θα βρείτε το παγκοσμίου φήμης El Corojo Vega καθώς και το αγρόκτημα Cuchillas de Barbacoa. Είναι μια από τις δύο περιοχές από τις οποίες τα καλύτερα φύλλα που επιλέγονται για τη μάρκα Cohiba.

 

San Juan y Martínez *: Η άλλη διάσημη μικρή πόλη στη Vuelta Abajo * που δίνει το όνομά της σε μια περιοχή που προστατεύεται από ονομασία προέλευσης. Έχει ιδιαίτερη φήμη για την καλλιέργεια filler και binder, και εδώ βρίσκεται η περίφημη φυτεία Hoyo de Monterrey. Είναι η άλλη συνοικία όπου η καλύτερη προμήθεια vegas φεύγει για την Cohiba.

SEMI VUELTA

Η άλλη ζώνη καπνού που βρίσκεται στην περιοχή Pinar Del Río γνωστή κυρίως για την καλλιέργεια φύλλων binder και filler για Tripa Corta -Short Filler- Habanos. Παραδοσιακά, το τμήμα της περιοχής καπνού Pinar del Rio * που δεν περιλαμβάνεται στη Vuelta Abajo * ονομάζεται Semi Vuelta. Ωστόσο, η περιοχή αυτής της ζώνης που χρησιμοποιείται για το Habanos είναι πολύ μικρή, μόλις το ένα τοις εκατό της γης της καλλιεργεί καπνό. Ωστόσο, έχει καλό έδαφος για την παραγωγή σπόρων που αργότερα σπέρνονται στο Vuelta Abajo *. Τα περισσότερα καπνά Semi Vuelta καλλιεργούνται για άλλους σκοπούς.

  1. PARTIDO *

Ιδρύθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα, το Partido * είναι μια ιστορική περιοχή καπνού που περιλαμβάνει μια σειρά από ζώνες καλλιέργειας καπνού που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά και πιο πρόσφατα στα νοτιοανατολικά της πόλης της Αβάνας. Το Partido *, το οποίο προστατεύεται ως ονομασία προέλευσης, ειδικεύεται στην καλλιέργεια φύλλων wrapper για long και short filler Habanos.

  1. REMEDIOS *

Η παλαιότερη περιοχή παραγωγής καπνού της Κούβας και Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Είναι η πηγή του φύλλου για μια συγκεκριμένη μάρκα Habano: José L Piedra. Το έδαφος και το κλίμα έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα.

 

  1. VUELTA ARRIBA *

Ήταν στο Bariay στο ακραίο ανατολικό τμήμα αυτής της περιοχής που ο Columbus προσθαλάσσωσε  το 1492 και ανακάλυψε κουβανέζικο καπνό. Κατά συνέπεια προστατεύεται από ονομασία προέλευσης. Ο καπνός καλλιεργείται ακόμα εδώ, αλλά όχι για την Habanos.

Η ΑΒΑΝΑ *

Η πόλη της Αβάνας και πρωτεύουσα της Κούβας. Αν και δεν καλλιεργείται καπνός στην Αβάνα, η πόλη έδωσε το όνομά της στην πιο διάσημη εξαγωγή της Κούβας, επειδή το φυσικό λιμάνι της παρείχε το λιμάνι από το οποίο είχαν αρχικά αποσταλεί τα Habanos. Επίσης παραμένει η θέση των πιο διάσημων εργοστασίων της Habanos. Έχει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης λόγω της ιστορικής σχέσης της με την παραγωγή και εξαγωγή των Habanos.

* Ονομασίες προέλευσης αναγνωρισμένες από το ρυθμιστικό συμβούλιο για την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (D.O.P.) Habanos και άλλες κουβανέζικες ονομασίες καπνού

Η Phoenicia Fereos Hellas S.A. (PFH S.A.) δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά καπνικών προϊόντων από το 2007. Εισάγει και διανέμει εκλεκτά προϊόντα καπνού με έμφαση στα χειροποίητα πούρα.

Αποτελεί τον αποκλειστικό και επίσημο διανομέα των Κουβανέζικων πούρων της Habanos που θεωρούνται από τους απανταχού cigar afficionados ό,τι πιο εκλεκτό στον κόσμο των πούρων.

Για να συνεχίσετε την πλοήγηση στον ιστότοπο
πρέπει να είστε άνω των 18 ετών.