ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Εδώ θα βρείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα πούρα Habanos. Εάν δεν βρίσκετε μια απάντηση που να σας καλύπτει μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

1. Τι σημαίνει Habano Cigar;

Το όνομα “Habano” είναι επίσημη Denominacion de Origen Protegida (D.O.P) ή Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και χρησιμοποιείται μόνο για να περιγράψει κουβανέζικα πούρα της υψηλότερης ποιότητας. Για να θεωρηθούν τα πούρα Habano πρέπει να είναι χειροποίητα στην Κούβα σύμφωνα με τα πιο απαιτητικά πρότυπα που έχει θεσπίσει το Ρυθμιστικό Συμβούλιο και να χρησιμοποιούν μόνο καπνά που καλλιεργούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού. Αυτές οι περιοχές προστατεύονται επίσης ως ονομασίες προέλευσης.

2. Τι σημαίνει ο όρος «δαχτυλίδι»;

Το δαχτυλίδι (ring) είναι η μέτρηση του πλάτους του πούρου και μετριέται ως 64 ο της ίντσας. Συνεπώς ένα δαχτυλίδι με μέτρηση 42 σημαίνει 42/64 ίντσες ή 16,67mm σε διάμετρο.

3. Το μέγεθος ενός πούρου επηρεάζει την ένταση του;

Η ένταση ενός πούρου καθορίζετε από το μείγμα φύλλων στο εσωτερικό του. Το μέγεθος του πούρου καθορίζει την ταχύτητα καύσης του. Λεπτά πούρα καίγονται σχετικά γρήγορα σε αντίθεση με τα χοντρά. Το μήκος επίσης παίζει ρόλο στην διάρκεια καύσης. Κάθε μάρκα έχει ξεχωριστό μείγμα φύλλων, αυτό σημαίνει ότι ένα Robusto δεν θα είναι ίδιο σε διαφορετικές εταιρείες, παρόλο που το μέγεθος θα είναι το ίδιο.

4. To Χρώμα του Wrapper δίνει ένδειξη για την δύναμη ενός πούρου;

Όχι. Αν και τα χρώματα διαφέρουν μεταξύ των κουτιών το εσωτερικό μείγμα των φύλλων των πούρων είναι αυτό που καθορίζει την δύναμη ενός πούρου και του αρώματος. Το Wrapper παρέχει μια ελαφρά προσθήκη στην γεύση του πούρου με τα σκούρα να δίνουν μια αίσθηση γλυκύτητας και τα ανοιχτόχρωμα μια ένδειξη ξηρότητας.

5. Ποια είναι τα χρώματα wrapper ενός Habano;

Οι βασικές χρωματικές κατηγορίες ενός wrapper είναι Claro, Colorado Claro, Colorado, Colorado Maduro, Maduro. Όλα τα πούρα σε οποιοδήποτε κουτί ενός αυθεντικού Habano πρέπει να έχουν ακριβώς την ίδια απόχρωση.

6. Ποιες είναι οι σωστές συνθήκες για την αποθήκευση των πούρων σε έναν υγραντήρα;

Τα Habanos πρέπει να φυλάσσονται μεταξύ 16-18 ° C και 65-70% υγρασία. Η υγρασία είναι πολύ σημαντική. Εάν το πούρο γίνει πολύ υγρό, θα είναι δύσκολο να το ανάψετε και η υπερβολική υγρασία θα εμποδίσει και θα αραιώσει τα φυσικά έλαια που απελευθερώνονται όταν ανάβετε ένα πούρο. Αντίθετα, αν αφήσετε το πούρο να στεγνώσει, αυτά τα έλαια θα έχουν διαλυθεί και μπορεί να οδηγήσουν σε μια μη ικανοποιητική εμπειρία καπνίσματος.

7. Πως ελέγχω αν τα πούρα μου αποθηκεύονται σε σωστές συνθήκες;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι υγρομέτρων που σας προσφέρουν μια ακριβή ανάγνωση της υγρασίας μέσα στον υγραντήρα σας. Ωστόσο, ένας απλός και αξιόπιστος τρόπος για να ελέγξετε την κατάσταση ενός πούρου είναι να τον κρατήσετε μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας και να πιέσετε απαλά. Αν το αισθάνεστε σταθερό αλλά ελαστικό τότε είναι σε καλή κατάσταση. Σε περίπτωση που είναι σκληρό και εύθραυστο σημαίνει ότι είναι στεγνό. Όταν είναι μαλακό και σπογγώδη σημαίνει ότι τα πούρα σας είναι πολύ βρεγμένα.

8. Εάν τα πούρα μου ξεραθούν μπορούν να επανέλθουν;

Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε σωστά τα πούρα ανά πάσα στιγμή. Τα πούρα που δεν αποθηκεύονται στις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να στεγνώσουν γρήγορα, να γίνουν εύθραυστα και να διατρέχουν κίνδυνο βλάβης. Εάν τα πούρα έχουν χάσει την υγρασία σε σύντομο χρονικό διάστημα και είναι λίγο σκληρά, είναι αρκετά εύκολο να επανέλθουν. Απλώς τοποθετήστε τα ξανά σε ένα καλά διατηρημένο υγραντήρα και αφήστε τα να ανακτηθούν εκ νέου. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές μέρες. Τα πούρα που έχουν στεγνώσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι και τα πιο προβληματικά. Αν παραμείνουν ξερά για πολύ καιρό τα πούρα θα χάσουν μόνιμα τα φυσικά έλαια και τη γεύση τους. Αξίζει πάντα να προσπαθήσετε να τα επαναφέρετε, καθώς η εναλλακτική λύση είναι να τα πετάξετε.

9. Τα πούρα μου έχουν μια λευκή σκόνη, τι είναι αυτό;

Αυτή η «σκόνη» ονομάζεται “bloom” και εμφανίζεται συνήθως όταν τα πούρα υποβάλλονται σε ξαφνική αύξηση της υγρασίας. Είναι ένα σημάδι ότι τα πούρα είναι ζωντανά και καλά και πρέπει απλά να αφαιρεθεί με μια μαλακή βούρτσα. Ένα πούρο σε αυτή την κατάσταση είναι απολύτως ασφαλές για να το καπνίσετε.

10. Τα πούρα στον υγραντήρα μου εμφάνισαν κάποιες τρύπες, τι είναι αυτό;

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά. Οι κακές συνθήκες συντήρησης των πούρων σας επέτρεψαν την δημιουργία του γνωστού σκουληκιού του καπνού Lasioderma. Θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα πούρα από τον υγραντήρα, να τον καθαρίσετε σχολαστικά και δυστυχώς να πετάξετε τα όλα πούρα που έχουν τρύπες. Ελέγξετε την θερμοκρασία γιατί τα πούρα είναι ζωντανοί οργανισμοί και σε υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

11. Εάν δεν έχω υγραντήρα μπορώ να τα αποθηκεύσω στο ψυγείο;

Όχι. Τα ψυγεία έχουν ξηρό περιβάλλον και δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την συντήρηση ενός πούρου. Επίσης τα πούρα απορροφούν όλες τις μυρωδιές που βρίσκονται στα ψυγεία.

12. Τα tubos πούρα πρέπει να αποθηκεύονται σε υγραντήρα;

Τα πούρα που είναι συσκευασμένα σε αυτή την μορφή διατηρούνται στις ιδανικές συνθήκες λίγο παραπάνω σε συνδυασμό με την εσωτερική επένδυση από κέδρο. Παρόλο αυτά δεν ενδείκνυται να τα έχετε εκτός υγραντήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

13. Σκοπεύω να ταξιδέψω και δεν έχω υγραντήρα τι να κάνω;

Προμηθευτείτε ειδικά σακουλάκια υγρασίας ή επιλέξτε πούρα σε tubos (αλουμίνιο) συσκευασία. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό κρατείστε το κουτί κλειστό και προστατευμένο από χτυπήματα ή προμηθευτείτε ειδικές θήκες πούρων ώστε να έχετε τα αγαπημένα σας habanos όπου και αν βρίσκεστε.

14. Τα πούρα στις μικρές συσκευασίες που βλέπω εδώ διαφέρουν από τα υπόλοιπα;

Όχι, οι μικρές συσκευασίες π.χ. των τριών ή πέντε πούρων σας επιτρέπουν να έχετε μαζί σας τα αγαπημένα σας Habanos ή να κάνετε ένα υπέροχο δώρο. Υπάρχουν σε μορφή χάρτινη, αλουμινένια, και ξύλινη.

15. Έχω στον υγραντήρα μου πούρα που τα αγόρασα πριν χρόνια, καπνίζονται;

Φυσικά. Εφόσον βρίσκονται στις κατάλληλες συνθήκες όλο αυτό το διάστημα μπορείτε να τα καπνίσετε και να απολαύσετε. Ο χρόνος που πέρασε θα σας επιβραβεύσει.

16. Χρειάζεται να βγάλω το band πριν ανάψω το πούρο μου;

Όχι. Η αφαίρεση του band μπορεί να βλάψει το wrapper. Αν θέλετε να το βγάλετε κάντε το αφού περάσει λίγος χρόνος από το άναμμα του πούρου που θα έχει ζεσταθεί και η αφαίρεση θα είναι ευκολότερη.

17. Δεν θέλω να καπνίσω όλο το πούρο τι κάνω;

Απλά αφήστε το απαλά πάνω στο τασάκι και θα σβήσει μόνο του. Τα πούρα δεν σβήνουν όπως τα τσιγάρα.

18. Μπορώ να ξανά ανάψω το πούρο μου εάν έχει σβήσει.

Φυσικά. Αρχικά αφαιρέστε την τυχόν υπερβολική στάχτη με ένα απαλό χτύπημα στο τασάκι. Κόψτε με τον κόφτη σας την άκρη για να αποφύγετε η γεύση του πούρου να έχει μια αίσθηση πικρού ή καμένου. Στην συνέχεια ανάψτε το πούρο σας όπως θα το ανάβατε αρχικά.

19. Πως καταλαβαίνω ότι τα πούρα που αγόρασα είναι γνήσια Habanos;

Όταν έχεις την φήμη της Habanos είναι φυσικό να υπάρχουν απομιμήσεις. Παρόλο αυτά υπάρχουν τρόποι να εξακριβώσετε αν τα πούρα σας είναι αυθεντικά. Σε κάθε
κουτί Habanos θα πρέπει να έχει την σφραγίδα εγγύησης από την Κουβανική Κυβέρνηση, την σφραγίδα Denomination of origin, και τις σφραγίδες στο κάτω μέρος
του κουτιού.

20. Βλέπω ξεχωριστά ονόματα όπως Editon Limitada, Regional, Anejados, Reserva τι είναι αυτά;

Υπάρχουν δυο τρόποι που ένα πούρο Habanos μπορεί να ωφεληθεί από την πάροδο του χρόνου. Ο ένας είναι όταν τα φύλλα τα αφήσει να ωριμάσουν παραπάνω χρόνο πριν γίνουν πούρα και ο άλλος όταν τα πούρα σφραγίζονται στο κουτί τους. Διάφοροι τύποι ωρίμανσης και πούρα που απευθύνονται σε συγκεκριμένες αγορές έχουν να κάνουν με τις παραπάνω ονομασίες.

Η Phoenicia Fereos Hellas S.A. (PFH S.A.) δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά καπνικών προϊόντων από το 2007. Εισάγει και διανέμει εκλεκτά προϊόντα καπνού με έμφαση στα χειροποίητα πούρα.

Αποτελεί τον αποκλειστικό και επίσημο διανομέα των Κουβανέζικων πούρων της Habanos που θεωρούνται από τους απανταχού cigar afficionados ό,τι πιο εκλεκτό στον κόσμο των πούρων.

Για να συνεχίσετε την πλοήγηση στον ιστότοπο
πρέπει να είστε άνω των 18 ετών.