Πως φτιάχνονται τα Mini Cigars

Τα πρώτα αρχεία παραγωγής καπνού στην Κούβα χρονολογούνται στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Ωστόσο, σημαντικές εξελίξεις έγιναν μόνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια η διαδικασία καθιερώθηκε πιο σταθερά το 2001, όταν η εταιρεία παραγωγής καπνού Internacional Cubana de Tabacos, S.A. ξεκίνησε τις παραγωγικές της δραστηριότητες για τα Cohiba, Montecristo, Partagas, Romeo y Julieta & Guantanamera Mini Cigarillos.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Υπάρχουν έξι στάδια στη διαδικασία παραγωγής των Κουβανέζικων mini Cigarillos:

SHORT FILLER

 

1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ SHORT FILLER ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ

Η διαδικασία παραγωγής ξεκινά με την προετοιμασία του filler και την επιλογή και την υγρασία του wrapper και του binder.

Η προετοιμασία του filler είναι ένα κρίσιμο στάδιο, καθώς καθορίζει το τελικό άρωμα, τη γεύση και τη δύναμη του πούρου. Επειδή κάθε μάρκα έχει ένα μοναδικό μείγμα, οι αναλογίες των διαφορετικών ποικιλιών καπνού υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι όλα τα χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια.

Αφού ζυγιστούν τα συστατικά για κάθε μείγμα, περνούν μέσω ενός κυλίνδρου ανάμιξης με ψεκαστήρες. Εάν το μείγμα είναι πολύ ξηρό, βρέχεται. Μετά την ανάμιξη, το μείγμα θα μείνει σε ηρεμία για 24 ώρες.

Το μείγμα στη συνέχεια μεταφέρεται σε ένα μπλέντερ, όπου τα φύλλα τεμαχίζονται, οι φλέβες αφαιρούνται και κάθε σκόνη εκχυλίζεται για να ληφθεί το filler, το οποίο στη συνέχεια αφήνεται για 72 ώρες για να ομογενοποιηθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία έως ότου είναι βρεθεί απο 12 % έως 13%.

Το filler τυλίγεται από το binder για να σχηματίσει τη δέσμη, ενώ το wrapper θα παρέχει την τελική πινελιά και θα δώσει στο πούρο την απόλυτα απαλή υφή. Τα φύλλα για το wrapper υγραίνονται και αφήνονται να σταθούν πριν συμπιεστούν και ταξινομηθούν. Τα binder φύλλα υποβάλλονται σε παρόμοια διαδικασία, αλλά δεν ταξινομούνται.

Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, η καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της κόλλας που συγκρατεί το binder και στη συνέχεια το wrapper.

MACHINE MADE CIGARILLOS

2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΜΙΝΙ CIGARILLOS ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

Όταν οι πρώτες ύλες είναι έτοιμες, τα πούρα μεταφέρονται σε μια κυλιόμενη μηχανή, η οποία χρησιμοποιείται για την παραγωγή διαφορετικών μορφών. Η διαδικασία κατασκευής πούρων χρησιμοποιεί μία από τις δύο μεθόδους ομαδοποίησης:

  • Το παραδοσιακό σύστημα χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα που διαθέτει μια χοάνη για το filler και δύο μέρη ενωμένα: ένα για να σχηματίσει τη δέσμη και να τυλίξει το binder γύρω από αυτό και ένα άλλο για να κυλήσει το wrapper γύρω από το binder. Το μηχάνημα λειτουργείτε από δύο εργαζόμενους και έναν ιμάντα τροφοδοσίας.
  • Το μηχάνημα μπομπίνα χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο σύστημα με το παραδοσιακό, η μόνη διαφορά είναι ότι οι εργαζόμενοι αντικαθίστανται από μασούρια όπου τοποθετούνται σφραγισμένα binders και wrappers. Χρειάζεται μόνο ένας εργαζόμενος για να αλλάξει τα μασούρια και να τροφοδοτήσει με filler στο μηχάνημα. Το μηχάνημα μπορεί να παράξει έως και 8.000 μονάδες club, mini & short σε οκτώ ώρες.

3. ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΝΙ CIGARILLOS

Το πούρο αφήνεται σε θάλαμο ξήρανσης έως ότου φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο υγρασίας (12% -13%). Εδώ είναι σημαντικός ο έλεγχος για το μέγεθος των σωματιδίων, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα τα χαρακτηριστικά καπνίσματος του καπνού.

COHIBA CLUB

4. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Η παρουσίαση των mini cigarillos μας είναι υψίστης σημασίας και αντιμετωπίζουμε κάθε λεπτομέρεια με επίπονη φροντίδα. Προς το παρόν, ένα μέρος αυτής της διαδικασίας εκτελείται χειροκίνητα και ένα μέρος μηχανοποιείται, αν και όλο και περισσότερες μηχανές εισάγονται για να πραγματοποιήσουν ολόκληρη τη διαδικασία συσκευασίας. Ο απώτερος στόχος αυτού του σταδίου είναι να διασφαλιστεί ότι το τελικό προϊόν πληροί όλες τις αισθητικές και ποιοτικές παραμέτρους και φτάνει στον καταναλωτή σε άριστη κατάσταση.

FREEZE CIGARILLOS

5. ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΤΩΝ MINI CIGARILLOS

Δεν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες στη διαδικασία απολύμανσης, επομένως είναι εντελώς αβλαβείς και φιλικές προς το περιβάλλον. Μόλις συσκευαστούν προς πώληση, τα πούρα καταψύχονται στους -20 ° C για 120 ώρες πριν μεταφερθούν στο κατάστημα τελικών προϊόντων. Αυτή η διαδικασία αφαιρεί όλα τα έντομα και τα αυγά που μπορεί να έχουν εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο.

SHIPPING CIGARILLOS

6. ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Η διαδικασία τελειώνει όταν τα πούρα πωλούνται στην κουβανική εγχώρια αγορά ή εξάγονται στο εξωτερικό. Οι περισσότερες εξαγωγές πραγματοποιούνται δια θαλάσσης σε ψυκτικά δοχεία στους -20 ° C. Τα υπόλοιπα εξάγονται αεροπορικώς.

Όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής επιβλέπονται από έναν ειδικό διαχείρισης ποιότητας. Η λειτουργία αυτού του ειδικού είναι να διασφαλίσει ότι η διαδικασία παραγωγής συμμορφώνεται με όλες τις προδιαγραφές. Αυτό γίνεται με την υποστήριξη ενός εργαστηρίου εξοπλισμένου με υπερσύγχρονη τεχνολογία για τον ακριβή έλεγχο κάθε παραμέτρου ποιότητας.

Προκειμένου να βελτιώσουμε τις διαδικασίες και τα προϊόντα μας, έχουμε εφαρμόσει επίσης ένα αυστηρό σύστημα ποιοτικού ελέγχου βάσει του προτύπου ISO 9001: 2001, το οποίο μας επιτρέπει να παρέχουμε στους πελάτες μας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Τα αγαπημένα σας Cohiba, Montecristo, Partagas, Romeo y Julieta, Guantanamera & Trinidad mini cigarillos είναι έτοιμα!

Η Phoenicia Fereos Hellas S.A. (PFH S.A.) δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά καπνικών προϊόντων από το 2007. Εισάγει και διανέμει εκλεκτά προϊόντα καπνού με έμφαση στα χειροποίητα πούρα.

Αποτελεί τον αποκλειστικό και επίσημο διανομέα των Κουβανέζικων πούρων της Habanos που θεωρούνται από τους απανταχού cigar afficionados ό,τι πιο εκλεκτό στον κόσμο των πούρων.

Για να συνεχίσετε την πλοήγηση στον ιστότοπο
πρέπει να είστε άνω των 18 ετών.