Εισαγωγή

Υπάρχουν λίγα πράγματα στον κόσμο που είναι γνωστά χωρίς αμφιβολία ότι είναι τα καλύτερα του είδους τους. Ένα Habanos ή αλλιώς ένα Κουβανέζικο πούρο, είναι ένα από αυτά.

.Cuba Map

Λίγα πράγματα για την Κούβα.

To 1492 στην Κούβα, η ισπανική αποστολή, με διοικητή τον Χριστόφορο Κολόμβο έρχεται σε επαφή με κάτι μοναδικό. Στον λεγόμενο «Νέο Κόσμο» έρχονται σε επαφή με τον καπνό. Οι Ινδιάνοι Τάινο έστριβαν και έκαιγαν μερικά μυστηριώδη φύλλα, τα οποία ονόμαζαν “Cohiba”, σε μια άγνωστη τελετή για τους εξερευνητές. Από εκείνη την ανακάλυψη πριν από πεντακόσια χρόνια, ο καπνός άρχισε να εμπορεύεται και φυτεύεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την ανακάλυψή του, το Tabaco Negro Cubano ή ο κουβανικός μαύρος καπνός θεωρείται ως ο καλύτερος στον κόσμο. Ο λόγος; Μα φυσικά οι ιδιαιτερότητες των μοναδικών συνθηκών καλλιέργειας σε ορισμένες περιοχές του νησιού. Αυτή η διάκριση παραμένει αναμφισβήτητα βάσιμη εδώ και πέντε αιώνες.

Η διαφορά βρίσκεται στο ότι ο καπνός και η γεύση αυτού βασίζονται σε έναν συνδυασμό τεσσάρων παραγόντων που υπάρχουν μόνο στην Κούβα. Το έδαφος, το κλίμα, οι ποικιλίες κουβανέζικου μαύρου καπνού και η τεχνογνωσία των καπνοπαραγωγών και των παραγωγών πούρων. Άλλα μέρη μπορεί να έχουν αποκτήσει κάποιες κουβανέζικες δεξιότητες, ακόμη και μερικούς κουβανέζικους σπόρους. Ποτέ όμως δεν θα αποκτήσουν τα φυσικά δώρα του κουβανέζικου εδάφους και του κουβανέζικου κλίματος. Αυτά δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

Ούτε θα βρείτε τίποτα που να ταιριάζει με την αιώνια κουλτούρα καλλιέργειας του Κουβανέζικου καπνού. Η εξαιρετική εργασία που επενδύει ο αγρότης καπνού στη σοδειά του, τους μήνες και τα χρόνια υπομονής που περιμένει πριν το φύλλο του κριθεί κατάλληλο για ένα πούρο Habano.

Habanos

Μια άλλη διάκριση έγκειται στον ορισμό του όρου «Habanos». Όλα τα Habanos είναι Κουβανέζικα, αλλά σε καμία περίπτωση όλα τα κουβανέζικα πούρα είναι Habanos. Ο τίτλος Denominación de Origen Protegida (DOP) ή Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης προορίζεται μόνο σε σημαντικές μάρκες των οποίων τα πούρα κατασκευάζονται με τα πιο απαιτητικά πρότυπα από τα καπνά που καλλιεργούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, τα οποία προστατεύονται επίσης ως ονομασία προέλευσης.

Όλα τα Habanos έχουν κατασκευαστεί Totalmente a Mano – εντελώς με το χέρι – χρησιμοποιώντας πριν από δύο αιώνες πρωτοποριακές μεθόδους στην Αβάνα που παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητες μέχρι σήμερα.

Πάνω από 500 χειροκίνητες διαδικασίες εκτελούνται τόσο στη γεωργική όσο και στη διαδικασία παραγωγής, από τη φύτευση των σπόρων μέχρι τον τελικό χώρο ανάπαυσης του Habano στο κουτί του. Κάθε πούρο πρέπει να περάσει από τις πιο αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου που έχουν θεσπιστεί από το Ρυθμιστικό Συμβούλιο για την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (D.O.P.) Habanos για να μπορέσουν να κερδίσουν τον πολύτιμο τίτλο του Habano.

Ένα σημείο αναφοράς για την αριστεία.

Η Phoenicia Fereos Hellas S.A. (PFH S.A.) δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά καπνικών προϊόντων από το 2007. Εισάγει και διανέμει εκλεκτά προϊόντα καπνού με έμφαση στα χειροποίητα πούρα.

Αποτελεί τον αποκλειστικό και επίσημο διανομέα των Κουβανέζικων πούρων της Habanos που θεωρούνται από τους απανταχού cigar afficionados ό,τι πιο εκλεκτό στον κόσμο των πούρων.

Για να συνεχίσετε την πλοήγηση στον ιστότοπο
πρέπει να είστε άνω των 18 ετών.