Σημάδια Αυθεντικότητας

Όταν έχεις τη φήμη όπως η Habanos, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι αδίστακτοι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να μιμηθούν τα προϊόντα της.

Ακολουθούν τα σήματα ελέγχου ταυτότητας που πρέπει να αναζητήσετε κατά την αγορά του Habanos. Είναι επίσης σημαντικό να αγοράζετε πάντα τα πούρα σας σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Η σφραγίδα εγγύησης της κουβανικής κυβέρνησης

Η σφραγίδα εγγύησης εισήχθη για πρώτη φορά το 1889 με βασιλικό διάταγμα του βασιλιά της Ισπανίας. Στη συνέχεια, το 1912, η ανεξάρτητη κουβανική κυβέρνηση ψήφισε νόμο που επιτρέπει τη χρήση ενός νέου σχεδίου, ο οποίος είναι παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιείται σήμερα. Τροποποιήθηκε ελαφρώς το 1931 και πιο ριζικά το 1999 με την προσθήκη του κόκκινου σειριακού αριθμού και ενός εμβλήματος που είναι ορατό μόνο υπό υπεριώδες φως.

Πιο πρόσφατα, το 2009, εισήχθη μια νέα έκδοση με ένα ολόγραμμα σε κάθε σφραγίδα καθώς και έναν ατομικό γραμμικό κώδικα που παρακολουθεί κάθε κουτί Habanos από την παραγωγή μέχρι τον αποκλειστικός διανομέας οπουδήποτε στον κόσμο. Ο γραμμικός κώδικας σάς επιτρέπει να μάθετε εάν ένα κουτί είναι γνήσιο χρησιμοποιώντας τον έλεγχο αυθεντικότητας που θα βρείτε στον ιστότοπο της Habanos s.a.

Ονομασία προέλευσης

Από το 1994 όλα τα κουτιά φέρουν τη σφραγίδα Habanos ως σήμα της ονομασίας προέλευσης των πούρων. Κανένα κουτί Habanos δεν αποστέλλεται από την Κούβα χωρίς αυτό.

Γραμματόσημα τοπικών εισαγωγέων

Μεμονωμένες χώρες ή περιοχές έχουν τα δικά τους σήματα πιστοποίησης ως επιπλέον, τοπική άμυνα κατά της παραχάραξης. Αυτά τα σήματα αποτελούν ευθύνη των τοπικών αποκλειστικών διανομέων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σφραγίδα στην αγορά, ρωτήστε τον τοπικό εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Habanos

Στο κάτω μέρος του κουτιού

Από το 1960, οι πυθμένες όλων των κουτιών Habano έχουν σφραγιστεί με τις λέξεις «Hecho en Cuba». Από το 1994, οι πυθμένες των κουτιών έχουν επίσης σφραγιστεί με το «Habanos s.a.», το όνομα της εταιρείας που διανέμει τα Habanos παγκοσμίως. Από το 1985 επισημαίνονται τα παρακάτω:

Totalmente a Mano – Tripa Larga

Από το 1989 τα κουτιά, Tripa Larga – long-filler – Habanos έχουν σφραγιστεί με τις λέξεις Totalmente a Mano – Totalmente a Mano ”.

Totalmente a Mano – Tripa Corta

Κουτιά short-filler Habanos επίσης μαρκάρονται με τις λέξεις Totalmente a Mano – Totally by hand – και από το 2002 με τα γράμματα TC (Tripa Corta – ‘Short Filler’).

Κωδικός εργοστασίου και ημερομηνία κουτιού

Υπάρχουν δύο στάμπες στο κάτω μέρος των κουτιών Habanos. Η μιας είναι ένας μυστικός κώδικας που λέει στη βιομηχανία ποιο εργοστάσιο έκανε τα πούρα. Η άλλη είναι ο μήνας και ο χρόνος που είχαν εγκιβωτιστεί.

Το σύστημα ξεκίνησε το 2000 με το «00», μετά το «01» και ούτω καθεξής. Ωστόσο, αν δεν γνωρίζετε λίγο ισπανικά, οι μήνες μπορεί να χρειαστούν αποκρυπτογράφηση.

 • ENE (Enero) Ιανουάριος
 • FEB (Febrero) Φεβρουάριος
 • MAR (Marzo) Μάρτιος
 • ABR (Abril) Απρίλιος
 • ΜΑΪΟΣ (Mayo) Μάιος
 • ΙΟΥΝ (Junio) Ιούνιος
 • ΙΟΥΛ (Julio) Ιούλιος
 • AGO (Agosto) Αύγουστος
 • SEP (Septiembre) Σεπτέμβριος
 • ΥΧΕ (Οκτώβριος) Οκτώβριος
 • NOV (Noviembre) Νοέμβριος
 • DIC (Diciembre) Δεκέμβριος

Τα Habanos βελτιώνονται με την παλαίωση, οπότε η ημερομηνία είναι σημαντική για τους γνώστες.

Η Phoenicia Fereos Hellas S.A. (PFH S.A.) δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά καπνικών προϊόντων από το 2007. Εισάγει και διανέμει εκλεκτά προϊόντα καπνού με έμφαση στα χειροποίητα πούρα.

Αποτελεί τον αποκλειστικό και επίσημο διανομέα των Κουβανέζικων πούρων της Habanos που θεωρούνται από τους απανταχού cigar afficionados ό,τι πιο εκλεκτό στον κόσμο των πούρων.

Για να συνεχίσετε την πλοήγηση στον ιστότοπο
πρέπει να είστε άνω των 18 ετών.