Το μαγικό άγγιγμα των Vegueros

H Vegas de Primera έχει το δικό της ιδιαίτερο στυλ καλλιέργειας και το έργο που αυτό συνεπάγεται είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο Veguero – αγρότης – μπορεί να είναι υπεύθυνος για περισσότερα από  μισό εκατομμύριο καπνά, και κάθε ένα θα πρέπει να τα επισκεφθεί περισσότερες από 150 φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Τα φυτά καπνού ευδοκιμούν στο πιο χαλαρό έδαφος, οπότε τα χωράφια πρέπει να οργώνονται πολύ προσεκτικά σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο έως ένα ορισμένο βάθος αρκετές φορές πριν από τη φύτευση. Η έλξη των ζώων χρησιμοποιείται ακόμη, ώστε να μην συμπιέζεται το έδαφος.

Τα σπορόφυτα καλλιεργούνται σε ειδικές θήκες, με κάλυμμα από άχυρο για προστασία. Μερικά καλλιεργούνται τώρα με μια νέα μέθοδο, σε πλαστικά δοχεία σπόρου που είναι προστατευμένα μέσα σε «σήραγγες» με πλαστική επένδυση.

Μετά από 45 ημέρες όταν τα φυτά φτάνουν σε ύψος 13-15 εκατοστά, είναι έτοιμα να φυτευτούν.

Περίπου 18-20 ημέρες μετά τη φύτευση, το έδαφος συσσωρεύεται γύρω από τη βάση του φυτού για να προωθήσει την ανάπτυξη των ριζών, μια διαδικασία που ονομάζεται aporque

Καθώς κάθε φυτό φτάνει στο επιθυμητό ύψος, η κορυφή του αφαιρείται (desbotonado) για να επικεντρωθεί η ανάπτυξη στην ανάπτυξη μεγαλύτερων φύλλων. Η αφαίρεση του άνω μέρους προκαλεί έκρηξη πλευρικών βλαστών. Ο αγρότης πρέπει να κάνει επανειλημμένες επισκέψεις σε κάθε φυτό για να τις αφαιρέσει. Αυτό ονομάζεται deshije.

Η Phoenicia Fereos Hellas S.A. (PFH S.A.) δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά καπνικών προϊόντων από το 2007. Εισάγει και διανέμει εκλεκτά προϊόντα καπνού με έμφαση στα χειροποίητα πούρα.

Αποτελεί τον αποκλειστικό και επίσημο διανομέα των Κουβανέζικων πούρων της Habanos που θεωρούνται από τους απανταχού cigar afficionados ό,τι πιο εκλεκτό στον κόσμο των πούρων.

Για να συνεχίσετε την πλοήγηση στον ιστότοπο
πρέπει να είστε άνω των 18 ετών.